Anticelulitna masaža


 

Celulit predstavlja estetski i zdravstveni problem suvremenog čovjeka i tema je mnogih razgovora, naročito kod žena. Danas se celulit smatra bolešću i uzrokom ranijeg starenja kože. Javlja se 80-90% češće kod žena nego muškaraca, a u zadnje vrijeme je česta pojava kod djevojčica adolescentske dobi

Najčešći razlozi stvaranja celulita su genetski i hormonalni uzroci, utjecaj stresa kao i loša cirkulacija. Usporenje krvotoka povećava propusnost krvnih žila, dolazi do zastoja tekućine i otpadnih tvari što uzrokuje stvaranje masnoće. Uslijed toga se otežava izmjena tvari u tom djelu kože kao i limfna odvodnja. Zbog slabljenja vezivnog tkiva, pojava celulita se smatra i medicinskim, a ne samo estetskim problemom. Celulit se najčešće nakuplja na bedrima i stražnjici, oko koljena, na bokovima, trbuhu, a rjeđe oko skočnih zglobova i nadlaktica. Celulita se nikada ne možete definitivno riješiti, ali ga možete držati pod kontrolom redovitim i kontinuiranim dolascima na terapiju.
Celulit se klasificira po stadiju:
Prvi stadij podrazumijeva edematozni celulit koji zaustavlja tekućinu u tkivu
Drugi stadij podrazumijeva fibrozni celulit gubitak elastičnosti vezivnog tkiva uz pojavu masnih čvorova
Treći stadij podrazumijeva sklerozni celulit gubitak elastičnosti i pojava većih čvorova
Četvrti stadij podrazumijeva pojavu hematoma i bolnost na palpaciju 

Kod anticelulitne masaže se koriste razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti bolni, ali usmjereni prema srcu, stimulirajući pritom limfni odvod koji završava u najvećoj veni u blizini srca. Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita u smislu eliminacije celulita kao i toniziranja, veće čvrstoće, ljepšeg sjaja kože i poboljšanja cirkulacije. Kada se postignu dobri rezultati, učinkovitost traje kroz jedno vrijeme. Da bi se takvo stanje održalo, neophodno je nastaviti sa masažom kako se celulit ne bi vratio. U cilju najboljeg rezultata, ljepšeg izgleda i boljeg subjektivnog osjećaja, anticelulitna masaža se kombinira sa kvalitetnim anticelulitnim kremama ili uljima, primjenom limfne drenaže, ultrazvučne terapije, stimulacije i vježbi u cilju toniziranja mišića i kože, pravilnom prehranom i adekvatnim unosom vode u organizam.


 

Želite rezervirati termin? Napravite to još danas!

Najstručniji i najkvalitetniji tretmani vas očekuju!