ŠMINKA KRIJE NAŠE NEDOSTATKE

Šminka je tu da prekrije naše nedostatke i istakne prednosti, naravno upotrebljena na pravi način. Poznati svjetski šminkeri plasirali su svoje proizvode i na naša tržišta, pa u kozmetičkim marketima možemo pronaći brendove poput Max Factora, Maybellyin-a, Rimmela, Loreala.. Naravno, postoji i kataloška prodaja poput proizvoda tvrtki Avon i Oriflame. Prednost jeste da ima mnogo više šminke i kozmetičkih proizvoda, od pudera, ruževa, rumenila, preko muških i ženskih parfema, pa do krema za njegu tijela i preparata za njegu kose po povoljnim cijenama. Nedostatak kataloške prodaje šminke jeste što nije moguće probati preparate prije korištenja.

Cijene proizvoda u kozmetičkim marketima su fleksibilne i svatko može pronaći sebi što želi, a da si to može priuštiti. Na forumima možete pročitati rasprave o tome da li je šminka zaista potrebna i ako da, u kojoj količini. Većina odgovora od strane djevojaka bilo je da ne koriste previše šminke, maskaru i balzam za usne, iako dobivaju savjete od prijateljica da bi se trebale više šminkati, dok muška populacija tvrdi da što manje šminke, to bolje. Veoma važno je zapamtiti, da prije spavanja šminku uvijek treba pažljivo skinuti, jer pospješuje starenje kože, preporuka je poznatih svjetskih kozmetičara. Bitan je i odabir kvalitetne šminke, jer je koža lica osjetljiva, pa može doći do neželjenih alergijskih reakcija. Preporučljivo je prvo isprobati uzorke. Nakon što se uvjerite da vam zaista odgovara preparat koji ste izabrali, počnite sa korištenjem što umjerenije možete. Po pitanju šminke, manje je uvijek više.

Šminka je važna u životu svake žene jer smatra da koristeći je ona postaje ljepša. Međutim istina je da je šminka mnogo štetna za kožu. Uprkos tome, svaki dan poznate kozmetičke kuće proizvode sve više novih proizvoda, poput pudera, ruževa, rumenila i reklamiraju ih na najgledanijim televizijskim stanicama kako bi poboljšali prodaju istih. U prodavaonicama često možemo naletjeti na osobu koja prezentira kozmetičke proizvode određene svjetske kozmetičke firme. Gledajući s jedne strane, odlučimo li se kupiti neki od proizvoda, pomoć te osobe dobro će nam doći, jer će nam pomoći izabrati pravu nijansu pudera, ruža ili rumenila koju tražimo. Šminka kao i odjeća prikriva nedostatke i naglašava dobre strane, ukoliko je primjenimo na pravi način. Svako u današnjem društvu, od tinejdžera do zaposlenih osoba može si priuštiti što želi od šminke.

Objavljeno dana