Ulje konoplje

Ulje konoplje bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina (EFA): omege-6 (linolna masna kiselina), omege-3 (alfa-linolenska) i GLA (gama-linolenska), koje su važne za optimalno zdravlje našeg tijela. Tijelo ne može samo proizvoditi esencijalne masne kiseline koje su od vitalne važnosti za strukturu i funkcioniranje tkiva u tijelu.

Naše hladno prešano ulje konoplje proizvedeno je od odabranih kvalitetnih vrsta jestive konoplje. S ugodnim nježnim okusom orašastih plodova ulje konoplje, u usporedbi s drugim biljnim uljima, opskrbljuje organizam visokom vrijednošću nezasićenih masnih kiselina u savršeno uravnoteženoj kombinaciji.

Ulje konoplje ne sadržava kolesterol i pridonosi zdravom staničnom metabolizmu i imunološkom sustavu. Ulje konoplje 100 % je iz ekološke proizvodnje i nosi oznaku BIO. Također, više je puta nagrađivano. Prijeko je potrebno u zdravoj kuhinji ili kao dodatak prehrani (1 – 2 žlice na dan). Nije pogodno za zagrijavanje na visokoj temperaturi.
Uistinu je zanimljivo vidjeti, kako će se krug zatvoriti. Tisućama godina konoplja je bila izvor zdravlja zbog svojih korisnih svojstava; zahvaljujući suvremenim znanstvenim istraživanjima danas ponovo znamo ono što su nekad znale starije žene. Ulje konoplje mnogo će pridonositi, posebno na području kože, npr. kod ekcema.

Ulje konoplje upotrebljava se ponajprije kao zdrava i ukusna nadopuna obroku.

Konzumira se hladno, a za ljekovite svrhe stručnjaci preporučuju od jedne do dvije žlice na dan – najprikladnije je vrijeme konzumiranja ujutro natašte.

Ulje konoplje ima izrazitu aromu koja podsjeća na orašaste plodove i ukusan je dodatak raznim hladnim jelima kao što su salate, preljevi, hladni umaci i namazi te nekim toplim jelima koja ne zahtijevaju visoke temperature (naime, nije dopušteno zagrijavati ulje ili upotrebljavati ga za prženje).

Ulje konoplje pomaže u otklanjanju mnogih tegoba, među ostalim, preporučuje se i protiv depresije. Korisnici su opisali znatno manje intenzivne depresije i prestanak napadaja panike.

Ulje konoplje već se stoljećima upotrebljava u različite medicinske svrhe, od problema s kožom do kardiovaskularnih bolesti. Budući da je konoplja bez laktoze i glutena, posebno je pogodna za dijete kod kojih se ne smije konzumirati laktoza, mliječni proizvodi, mnogo šećera ili masti, a pogodna je i za vegane.

Ulje konoplje pozitivno djeluje u sprečavanju mnogobrojnih bolesti kao što je rak. Zbog njezina povoljnog sastava, upotreba ulja konoplje pozitivno utječe na ograničavanje neugodnih učinaka predmenstrualnog sindroma, na sprečavanje bolesti srca i krvnih žila kao i na otklanjanje tegoba i bolova koji se pojavljuju zbog oboljenja od raka, shizofrenije ili multiple skleroze.

Ulje konoplje sadržava 0 % THC-a jer se sjemenke prethodno očiste i operu.

Esencijalne masne kiseline možete oštetiti ako ulje izložite svjetlosti, temperaturi i zraku, zato je hladno prešano u prostoru bez kisika. Nakon otvaranja preporučujemo čuvanje u hladnjaku. Zbog postojanosti, pohranjeno je u tamnim staklenim bocama, da ne bude izloženo svjetlosti. Nakon otvaranja preporučujemo da ga upotrijebite u roku od tri mjeseca.

Objavljeno dana